marți, 26 octombrie 2010

Premiera spectacolului "Spectatorul condamnat la moarte"Pe langa parodierea actului justitiei – haina comica obisnuita in dramele lui Visniec – evidenta inca din primele secvente ale spectacolului, textul lui Matei Visniec are un mesaj, aproape strigat, acela de a nu uita ca, atunci cand mergem “la teatru”, pasim intr-un spatiu al artei, iar persoanele din fata noastra nu sunt niste bufoni angajati sa binedispuna iubitele si odraslele, ci niste artisti care slujesc frumosului.
Fara a vinde surprizele care fac din spectacolul “Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, va spunem ca piesa trece peste orice bariera a conventiei, incepe cu mult inaintea “primului gong” si se termina, asa cum spune si Visniec, “in strada”, mult dupa ce reflectoarele deja s-au stins, iar relatia spectator-actor capata dimensiuni nemaintalnite intr-o sala de teatru obisnuita. Textul permite momente lungi de improvizatie ale actorilor – “Dar de unde stiti ca ce spun eu acum nu e decat o improvizatie menita sa-i amageasca pe toti cei din jur?” si cu siguranta fiecare reprezentatie este diferita datorita numarului imens de variabile.
Care va fi sentinta? Va asteptam la premiera oficiala a spectacolului, Duminica 31 Octombrie, ora 20:00, La Teatrul Arca ( La Scena – Calea Calarasi 55) pentru o experienta cu adevarat speciala!