miercuri, 23 iunie 2010

Experienta Teen Media





Am facut cea mai buna alegere din ultimii ani cand am venit sa ma inscriu la cursul de actorie. Tin minte si acum…era iarna, frig, aveam picioarele inghetate, dar eram atat de hotarata… :) Stiam ca fac ceva doar pentru mine. Dana si Cristi m-au primit cu drag si m-au inteles, asa cum eram eu si din putin au facut mult…
Ma simt bine in camaruta aia, ma simt bine in fiecare zi in care vin si sper sa-l gasesc pe Cristi binedispus :), ma simt bine in fiecare clipa de cand intru pe poarta si pana ies. E minunat ce se intampla acolo! Am descoperit atatea lucruri frumoase in mine si nu exista un alt loc in care sa ma simt mai bine si mai in siguranta!
Desi la actorie totul pare o joaca, acolo m-am descoperit! Am invatat sa caut adevarul fiecarei clipe pe care o traiesc si sa simt intensitatea ei, sa caut povestea din spatele fiecarei actiuni pe care o fac, sa fiu mai ingaduitoare cu mine si cu fiecare om, oricat de diferita as fi de el.
La Teen Media o noua lume s-a deschis pentru mine si am intrat in ea. Este acea lume in care traiam cand eram copil, in care puteam sa ma joc, sa pun intrebari, in care nu imi era rusine cu minusurile mele, in care eram ocrotita, in care puteam face orice. Nimic nu era gresit, caci eram doar un copil… La cursurile de actorie, parca viata normala se opreste un pic, nu se desfasoara fara pauze, in fiecare clipa, ca de obicei. Aici viata e mult mai ingaduitoare cu tine si te lasa putin sa te analizezi, sa simti tot, fiecare lucru mic pe care-l faci, sa-l faci constient. Aici nu pierzi nimic din ce traiesti, ai putea sa numeri si de cate ori ai respirat in 4 ore, caci scopul e sa fii prezent! Sa fii prezent in viata ta si nu un “trecator” prin propria ta viata!
La Teen Media mi s-a indeplinit un vis! Acela de a juca pe o scena! Dana, Cristi, va multumesc pentru asta! Mi-ati aratat ca se poate, ca trebuie doar sa-mi doresc suficient de mult! Eu mi-am dorit si voi ati fost acolo, asteptandu-ma sa fiu pregatita pentru visul meu!
Piesa “Caseta Columbinei” a iesit foarte bine. Dana Voicu, coordonatoarea noastra, a fost extraordinara, atat ca profesor, actor, "regizor", cat si ca om! Emotiile au fost mari, dar ne-au ajutat sa transmitem si mai mult. Publicul a inteles ca suntem acolo pentru ca vrem sa daruim, a inteles ca suntem acolo pentru ca avem ceva de spus si ca o facem din tot sufletul. Asa ca am mers sa daruim si...am primit! Si a fost extraordinar!

In prezent, pregatim piesa “Paparazzi”, de Matei Visniec. Il avem regizor pe Cristi Bajora. Cristi este…incredibil! Este cel care, atunci cand te priveste, vede, in primul rand, punctele tale forte, pe care incearca sa ti le valorifice si abia apoi, punctele slabe, cu care, nu stiu exact ce face, dar face bine. :)
O sa joc rolul unei oarbe. Este un rol care mi se potriveste foarte bine si mi-e greu sa-mi imaginez ca l-a mai jucat cineva vreodata sau il va mai juca. Il simt atat de bine, incat parca exista pentru mine. Multumesc, Cristi, ca mi l-ai oferit!
Actorul Mihai Calota este cel cu care ne petrecem fiecare sambata si cu care facem exercitii actoricesti! Este cel care ne face sa ne obisnuim cu aplauzele. (ne aplauda foarte mult :) )
Ca sa intelegeti tot ce am spus in aceste randuri, va astept la spectacol sa vedeti transformarea din mine. Sa vedeti ca sunt capabila sa simt totul mult mai amplificat!

6 comentarii:

  1. Vad ca te tii de blog:) scrii in fiecare zi..ooo....pai in curand O SA DEVII O ADEVARATA BLOGGER-ITA:)

    Da, abia astept sa vad si eu piesa asta! Succese nebanuite!

    P.S. Ce e aia 'experianta teen media" ca nu inteleg....media stiu ce e, teen stiu ce e, insa nu vad legatura cu teatrul ..asta e experienta artistica.....nu media...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) :) Teen Media organizeaza cursurile de actorie pe care le-am urmat - SC Teen Media Entertainment SRL, iar domeniul de activitate al firmei este educatie/training/media.
    Deci nu experienta mea s-a numit Teen Media, a fost doar un joc de cuvinte. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. suna bine... ai povestit cu atata pasiune... chiar in aceasta perioada imi caut "casa" unde-mi voi urma cursurile de actorie. vrei sa faci vreun viitor din asta? urmezi vreo facultate pe acest profil? sincer, daca ai talent, cred ca niste cursuri sunt suficiente pentru a-ti finaliza cat de cat cunostintele... Talententul te duce sus, iar cursurile te fac sa-ti mai descoperi si alte laturi. La urmatoarea inscriere voi fi acolo. Astept un raspuns cu sugestii. Ciao !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca ne cunoastem...?
    Sunt sigura ca atunci cand vei intra in "casa", daca va fi pentru tine, vei simti ca este "acea casa". Asa mi s-a intamplat si mie cu Teen Media, n-am ales-o la intamplare, ci bazandu-ma pe un sentiment frumos.
    Daca vrei, ma pot interesa daca poti participa la un curs sau la o repetitie la noi, sa vezi daca iti place. Ce zici?
    Mi-as dori sa fac un viitor din asta, dar este destul de greu, trebuie sa ai acolo sus o stea...:) Nu urmez o facultate pe acest profil, eu am terminat ASE, dar ma bate gandul ca la un moment dat in viata, la "acel" moment dat in viata :) sa dau si la actorie.
    Scuza-mi raspunsul asa intarziat, am fost prinsa cu alte lucruri, dar o sa incerc sa raspund mai rapid data viitoare! :)
    Bafta multa si astept raspunsul tau!

    RăspundețiȘtergere